Tészta:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 5 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg cukrozott darált mák
- 1 doboz őszibarack befőtt vagy 4-5 db őszibarack, amit elfelezünk
Krém:
- 1, 5 csomag vaníliaízű pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg túró
- 3-4 kanál cukor
- 15 dkg vaj
Tetejére:
- 30 dkg tortabevonó
- 7 dkg vaj
Először a pudingporból, tejjel és cukorral pudingot főzünk. Folpackkal letakarva kihűtjük. A tésztához a vajat a kétféle cukorral kikeverjük. Egyesével beleütjük a tojásokat, jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tészta felét vajjal kikent tepsibe simítjuk, a maradékhoz hozzákeverjük a mákot, és a világos tésztára kenjük. A lecsöpögtetett barackot a tésztára rendezzük. 175 °C-ra előmelegített sütőben, 20 x 30 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük. Közben a kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a túrót, a vajat felhabosítjuk és a túrós pudinggal összedolgozzuk. A tésztát megkenjük a krémmel, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd langyosan a krém tetejére simítjuk. Villával hullámokat húzunk. Pár órára hűtőbe tesszük. Szeleteléshez forróvízbe mártott kést használunk.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!