Húgomhoz babalátogatóba készült ez az egyszerű torta, de mivel magában nem túl mutatós süti, így kis vajkrémmel dobtam fel.
Tészta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- kevés sütőpor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- meggy (ízlés szerint)
- rum (ízlés szerint)
Máz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
A tésztához 24 cm-es formában 3 tojásos piskótát sütünk.
Krémhez a vanília pudingport a tejben keményre főzzük. Amint levettük a tűzről, beleolvasztjuk az étcsokit. A porcukrot margarinnal kikeverjük, s a már langyos krémhez adjuk. Lecsepegtetett meggyet és rumot is adhatunk hozzá ízlés szerint. Ezt rásimítjuk a piskóta tetejére, majd gőz felett egy tábla bevonó csokit olvasztunk, s ezzel borítjuk.
A kis cipőt ismét szabad kézzel készítettem marcipánból, jobban sikerült már, mint korábban. 🙂 Vajkrémet készítettem díszítésként, amit enyhén zöldre színeztem.
Niki receptje.