![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2021/02/129128170_3414698025314789_4958334522500515732_n.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2021/02/128603707_3414698091981449_7809828588213763352_o.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2021/02/129005562_3414697951981463_2883851679256414814_o.jpg)
Tészta:
- 3 tojás
- 150 g cukor+60 g a tojásfehérjébe
- 265 g liszt
- 1, 15 dl olaj
- 1, 15 dl tej
- 3/4 csomag sütőpor
- kiveszünk 2 evőkanál lisztet
- 2 evőkanál kakaóval pótoljuk
Krém:
- 2 csomag vaníliás puding
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 6 evőkanál cukor
- 20 dkg csokoládé
- 1 üveg meggybefőtt
- csokoládé
3 tojássárgáját kihabosítjuk a 150 g cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, olajat, a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a 60 g cukorral felvert fehérjét. 25 x 35 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük. A pudingot megfőzzük a cukorral, tejjel. Belekeverjük a csokoládét és vaníliás cukrot, kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, összekeverjük a pudingos krémmel. Egy üveg meggyet leszűrünk. Veszünk ki a díszítéshez, a többit a krémmel összekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet. Olvasztott csokit elkeverünk olajjal és a süti tetejére kenjük. Krémmel és meggyszemekkel díszítjük.
Cziráné Nagy Erika receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!