- 3 tojás
- 12,5 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt benne 1-2 evőkanál kakaóporral
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 7 evőkanál meleg víz
Krém:
- 2,5 dl tejszín
- 25 dkg cukor
- 12,5 dkg kakaó
- 35 dkg vaj vagy margarin
- ízlés szerint rumos meggybefőtt ( eredeti recept szerint 10 dkg )
Máz:
- 15 dkg csokoládé
- 0,5 dl tejszín
A tojások habját habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, meleg vízzel. Hozzáadjuk a kakaóporos – sütőporos lisztet majd a habot és óvatosan összekeverjük. Egy 26 cm-es formát papírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és 200 °C-on megsütjük. Ha kész rácson hűlni hagyjuk.
A tejszínt a cukorral felforraljuk jó 5 percig.Hozzákeverjük a kakaóport. Simára keverjük és a meleg krémhez hozzáadjuk a vaj/margarin harmadát. Hagyjuk kihűlni. A maradék vajat/margarint keverjük habosra. Adjuk hozzá a csokis keveréket és habosra keverjük.
A kihűlt tésztánkat visszatesszük a kapcsos formába. A krémhez hozzákeverjük a lecsöpögtetett meggyet. Ráöntjük a tésztára és hűtőbe tesszük dermedni.
A csokit a tejszínnel vízgőz fölött felolvasztjuk, simára keverjük. Kicsit hűlni hagyjuk és ráöntjük a krémre. Újra hűtjük egy-két órát. Formát körbevágjuk, tálcára tesszük. Tejszínnel és meggyel díszítjük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!