Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál rum
Töltelék:
- 50 dkg barackíz/lekvár
Máz:
- 15 dkg csokoládé
- 2 evőkanál olaj
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk, és összegyúrjuk a tésztát. Három részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot. A második lapot lisztezett táblán 20 × 30 cm-es téglalappá nyújtjuk, a tepsi aljára fektetjük és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is azonos méretű lappá, majd a lekváros világos lapra helyezzük, és megkenjük a maradék lekvárral. Az utolsó világos lapot is kinyújtva befedjük a süteményt. Több helyen átszurkáljuk egy villával, hogy ne hólyagosodjon fel. Előmelegített sütőben 195°C-on 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!