- 3 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál liszt
- csipet só
- 1 evőkanál étolaj
- 5 dl narancs ízű szénsavas üdítő
- kb. 2 evőkanál cukor
- vagy ízlés szerint
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 5 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 5 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál vaj
- kb 20 dkg vajas keksz
- rum
A sütőt melegítsük elő 200 °C – ra. Egy tepsi ( 20 x 30 cm ) aljára fektessünk sütőpapírt.A tojást keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd szitáljuk hozzá a lisztet és egy spatulával forgassuk össze a tojáshabbal. A masszát simítsuk a tepsibe és süssük tűpróbáig. A pudingot keverjük simára 1 , 5 dl üdítővel, a többi üdítőt forraljuk fel a cukorral, majd öntsük hozzá a pudingos részt és főzzük össze. A krémet simítsuk a kihűlt piskótára, rakjuk ki a tetejét keksszel és locsoljuk meg rummal.A keményítőt keverjük simára 1 , 5 dl tejjel, a maradékot forraljuk fel a cukorral, öntsük hozzá a keményítős részt és állandó keverés mellett főzzük sűrű krémmé. A krémet simítsuk a keksz- rétegre majd ismét rakjuk ki a tetejét keksszel és hagyjuk teljesen kihűlni. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg és keverjük bele a vajat. A mázzal vonjuk be a süteményt, majd ha a csokoládé megdermedt, vágjuk szeletekre a kekszek vonalát követve.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!