LINZER KARIKA
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 2 tojás
- 24 dkg margarin
Töltelék:
- lekvár
Teteje:
- porcukor
A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukorhoz, a citrom levét és a tojást. A tésztába belegyúrjuk a hideg margarin darabkákat. Kiszaggatjuk és megsütjük. Amikor elkészült, lekvárral összeragasztjuk a párokat, majd porcukorral meghintjük a tetejüket.
LAKODALMAS BARACK
Tészta:
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg zsír
- 2 tojássárgája
- 2 dl tej
- 75 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
Töltelék:
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 2-3 dl tej
- rum aroma
Valamint:
- ételfesték
- kristály cukor
A tészta hozzávalóit a liszt és a sütőpor kivételével fél órán keresztül keverjük, majd két órát félre tesszük pihenni. Utána a liszttel és a sütőporral összegyúrjuk. Dió nagyságú gömböket formálunk belőle, és a tepsibe 4-5 cm-es távolságba elhelyezzük őket. Szép világos színűre sütjük. Amikor megsült a tészta , a talpánál kiszedjük a belsejüket. A diót, porcukrot, kakaóport és a tészta belsejét, a tejjel összefőzzük és rum aromával ízesítjük. Minden egyes félgömböt megtöltünk ezzel a masszával és összeragasztjuk őket. Ételfestékkel megkenjük a barackokat és kristálycukorba belemártjuk.
Soltész Márti receptjei.