A tészta hozzávalói:
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 7,5 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 2 kiskanál szódabikarbóna
A krém hozzávalói:
- 60 g puncs pudingpor
- 10 dkg cukor
- 4,5 dl tej
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
- 15 dkg vaj
- 60 g vaníliás pudingpor
- 4,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál olaj
A kakaóport, mézet, tojásokat, cukrot simára kevertem, majd vízgőz felett a vajjal együtt besűrűsödésig kevertem.Vízgőzről levéve hozzákevertem a szódabikarbónával elkevert lisztet.Cipót formáztam belőle, majd 3 részre osztottam. 25×40 cm-es tepsi nagyságúra nyújtottam.A tepsi hátoldalát vajjal lekentem és a lapokat egymás után, 200°C-ra melegített sütőben, 8-10 perc alatt kisütöttem.A krém készítés:A puncs pudingport a cukorral, tejjel felfőztem.Amikor kihűlt, rum aromával ízesítve a vajjal habosra kevertem.A vaníliás pudingport a cukorral, tejjel felfőztem, majd kihűtöttem.A vajjal habosra kevertem, vanília aromával ízesítettem.A tészta lapokat megtöltöttem, először a puncsos krémet kentem rá, befedtem a középső lappal, vaníliás krémet tettem rá, majd a 3. lappal fedtem be.A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam, elkevertem simára és a tészta tetejére öntöttem.Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!