A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 tojás
- 90 g porcukor
A habhoz:
- 110 g habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 evőkanál lefőzött kávé
- 90 g porcukor
Ezenkívül:
- 22 db hosszú babapiskóta
- 25 db kerek babapiskóta
- 150 g csokoládé
- 4 evőkanál erős lefőzött kávé
- 1 evőkanál rum (elhagyható)
A hosszú babapiskótákat egy kapcsos tortaforma peremén körberakjuk, a kerek babapiskótákat enyhén belemártogatjuk a rummal izésített kávéba, és a tortaforma aljára rakosgatjuk.
Ráöntjük a krémet, amely a következőképpen készül: a tejben elkeverjük a pudingport és a tojássárgájákat, majd sűrű krémmé főzzük. A meleg krémhez hozzáadjuk a 9 dkg porcukorral elkevert tojásfehérje kemény habját. A krémet, ha kihűlt, elsimítjuk a kávéba mártott babapiskóták tetején, megszórjuk 75 g reszelt csokoládéval és hagyjuk dermedni a hűtőben.
A habtejszínt a 9 dkg porcukorral és a habfixálóval felverjük kemény habbá, és kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kihűlt 1 evőkanál erős kávét. A kávéval ízesített habot rákenjük a reszelt csokira, majd ráreszeljük a maradék csokoládét. A fehér habot is elsimítjuk rajta, és a tetejét is reszelt csokival díszíthetjük, de ez el is maradhat. Legalább 1 órát hagyjuk dermedni a hűtőben.
Sándor Andrea a Receptnaplójából küldte el nekünk a receptet.