Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
Krém:
- 2 dl tej
- 3 csapott evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 rumaroma
- 15 dkg margarin
Díszítés:
- 15 dkg darált dió
A tésztához valókat összegyúrjuk, a táblán két részletben vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kis korongokat szaggatunk, és sütőlemezen hamar megsütjük. A krémhez lábasba tesszük a tejet, lisztet, kakaót, cukrot, a vaníliát, és folyton keverve sűrűre főzzük. Ha kész, a tűzről levéve beleolvasztjuk a margarint, és hozzákeverjük a rum aromát. A korongokat ezzel a krémmel bőven megkenve kettesével összeragasztjuk úgy, hogy a kibuggyanó krémmel ujjunkkal az oldalukat is körbekenjük, majd darált dióban végiggurítjuk, hogy az az oldalukra tapadjon. Ha a krém kenéskor nagyon sűrűsödne, újramelegítve, esetleg pici tejjel hígíthatjuk.
Pár óra állás után megpuhul, úgy az igazi. Finom dió helyett kókusszal is, vagy csokikrém helyett baracklekvárral készítve.
Majorcsik Melinda receptje.
Kép forrása: Mindmegette