Tészta:
- 50 dkg kekszmorzsa
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál sárgabaracklekvár
- 5 dkg vaj
- tej, szükség szerint
Krém:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 csapott evőkanál liszt
- 3 dl tej
Csokimáz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 teáskanál étolaj
A tésztához a darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval és annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható masszát kapjunk. A krémhez a lisztet először kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadva sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk a kihűlt krémet, végül a kókuszreszelékkel jól kikeverjük.
Egy közepes méretű tepsit előkészítünk. A kakaós masszát három részre osztjuk, mindegyiket külön-külön kinyújtjuk két sütőpapír között, tepsi méretűre. Tepsibe tesszük az alsó lapot, megkenjük a kókuszos krém felével, erre teszünk egy újabb kinyújtott kakaós lapot, amit a kókuszkrém másik felével megkenünk, végül egy újabb kakaós lappal befedjük.
A tetejét olvasztott csokival leöntjük. Ehhez a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, kevés olajat keverünk bele, végül rákenjük a sütemény tetejére.
Török Tamásné receptje.