Tészta:
- 40 dkg liszt
- 7 tojássárgája
- 2 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 púpos evőkanál kakaópor
Krém:
- 7 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- esetleg egy kis rum
Továbbá:
- 30-40 dkg magozott megy
- baracklekvár
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettéosztjuk a tésztát. A felét mélyhűtőbe tesszük és megvárjuk, míg megfagy. A másik felét kinyújtva egy 25 × 35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a lecsepegtetett meggyel. A krémhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a kókuszreszeléket, majd a masszát rásimítjuk a meggyre. A fagyasztott tésztát ráreszeljük a kókuszos masszára, majd betesszük az előmelegített sütőbe, és 180°C-on készre sütjük. Ha kihűlt, a tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csokit (tehetünk bele rumot is), és rásimítjuk a tetejére.
Szepesi Ági receptje.