Tészta:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg cukor
- 2,5 dkg kakaópor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál rum aroma
Krém:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 7 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
A megszóráshoz:
- kókuszreszelék
A kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. Ehhez a vajat a cukorral, a kókusszal és vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. A kekszes masszát kettévesszük, kinyújtjuk és megkenjük a fele krémmel. Szorosan feltekerjük és megszórjuk kókuszreszelékkel. (Én sütőpapíron szoktam nyújtani és úgy szépen fel lehet tekerni.) Ezt megismételjük a másik felével is. Két rudat kapunk belőle.
Jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.