Alap:
- 15 dkg babapiskóta
- 10 dkg kakaós keksz
- 1 dl tej
- 12 dkg puha vaj
- 7 dkg cukor
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 2-3 evőkanál rum vagy rumaroma
Kókuszréteg:
- 2 dl tej
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2 ek gríz
- 12 dkg kókuszreszelék
A piskótát és a kekszet ledaráljuk. Hozzáadjuk a tejet, a vajat, a cukrot, a kakaóport és rumot, majd masszát keverünk belőle. Egy kb.15 x 20 cm-es tepsibe fóliát teszünk és a kekszmasszát egyenletesen belesimítjuk. A tejet és a vajat egy kisebb lábosba tesszük és felmelegítjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a grízt, majd sűrűre főzzük. A végén hozzákeverjük a kókuszt is, hogy azzal is átmelegedjen. Langyosra hűtjük, majd a kekszes rétegre simítjuk, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Juhászné Ildikó receptje a facebook profiljáról, ahol rengeteg, gyönyörűen elkészített süti receptjét találjátok meg!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!