Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojássárgája
- kicsi tej
Töltelék:
- az egyik lap
- 2 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál lekvár
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél dl rum
Hab:
- 20 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg kókuszreszelék
A tészta hozzávalóit egy kicsi tejjel összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk közepes méretű tepsi hátán. A töltelékhez az egyik lapot összetörjük egy tálban, ráöntünk 2 dl tejet, ha beszívta, beletesszük a kakaót, lekvárt, porcukrot, vajat, vaníliás cukrot és a rumot. Jól összekeverjük, az egyik lapra rákenjük, majd befedjük a másikkal. A tetejére gőz felett a 3 tojásfehérjéből a porcukorral habot verünk, majd belekeverünk egy csomag kókuszreszeléket, és rásimítjuk a tésztára. Másnap szeleteljük.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.