Tészta:
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 18 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- csipet só
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 5 evőkanál porcukor
- 1 tojás
- 6 dkg kókuszreszelék
- 1 kiskanál vaníliakivonat
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra, egy 25 x 25 cm – es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Vízgőz felett olvasszuk össze a vajat a csokoládéval és keverjük hozzá a kakaóport. A tojást verjük habosra a cukorral, majd keverjük hozzá a vajas csokoládét és szitáljuk hozzá a sóval, sütőporral vegyítet lisztet. Óvatosan forgassuk össze és a masszát simítsuk a tepsibe. A krém hozzávalóit keverjük simára majd kanalazzuk a kakaós massza tetejére és simítsuk el. Süssük körülbelül 35 – 40 percig.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!