Kavarom – keverem és már el is készült. Szeretjük a kókuszos édességeket, habár a receptben megadott cukormennyiségek soknak tűnhetnek az elkészült sütemény nem mondható túlságosan édesnek, mivel a főzött krém és a kakaós szirup ellensúlyozza ezt. Gyorsan elkészül, mutatós és finom sütemény.
Tészta:
- 1 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 , 5 evőkanál méz
- 5 dkg puha vaj
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 125 ml tej
Krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 8 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz
- 18 dkg cukor
- 18 dkg vaj
Szirup:
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál rumaroma
- kb. 2 – 3 evőkanál forró víz
A sütőt melegítsük elő 160 °C – ra, egy kb 20 x 30 cm – es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A tojást, a porcukorral, a puha vajjal és a mézzel keverjük habosra, majd szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet és öntsük hozzá a tejet. Az egészet keverjük simára, majd a masszát simítsuk a tepsibe. Süssük tűpróbáig. ( Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le fóliával .) A sziruphoz szitáljuk össze a kakaóport a porcukorral, adjuk hozzá az aromát és annyi forró vizet, hogy sűrű, de még folyós állagot kapjunk. Csurgassuk a megsült sütemény tetejére. A krémhez, keverjük csomómentesre a tejet a liszttel, a cukorral és a kókuszreszelékkel, majd kis lángon állandó keverés mellett főzzük sűrű péppé. A vajat habosítsuk ki, majd habosítsuk tovább a kihűlt krémmel. A krémet kenjük a süteményre és szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel. Tegyük legalább 1 órára hűtőbe és utána szeleteljük fel.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!