- 5 dkg kakaó
- 10 dkg vaj
- 20 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 1/2 dl rum
- kevés tej
- kókuszreszelék
- magozott meggybefőtt
A kakaót, a vajjal, a darált dióval, a porcukorral és a darált háztartási keksszel össze kell dolgozni a rum és kevés tej segítségével úgy, hogy kemény masszát kapjunk. Ebből a masszából apró golyókat kell formázni és megforgatni kókuszreszelékben. A golyók belsejébe lehet tenni kimagozott meggybefőttet, akkor az íze sokkal finomabb.
Ez a kókuszgolyó nagyon hasonlít a receptek között szereplő túrógolyóhoz. Ezt a másikat ugyanolyan méretűre kell készíteni, mint a túrógolyót, és mivel ez barna a másik pedig fehér, ha vegyesen tálaljuk, akkor nem csak finom, hanem esztétikus is, látványnak sem utolsó. Azonkívül, ha két sütiből egyet-egyet egymás után megeszel, nagyon különleges íze lesz. Próbáld ki!