Tészta:
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál méz
- 40 dkg finomliszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Krém:
- 3 csomag tejszín ízű pudingpor
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 6 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
A mázhoz:
- 15 dkg csokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál étolaj
A lapok készítése: A porcukrot, margarint, mézet vízgőz felett felolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni.
A lisztet, kakaóport, szódabikarbónát összekeverjük, ráütjük a tojásokat, majd a gőz felett felolvasztott anyagokkal összegyúrjuk. Két cipót formázunk. Nagy gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírt teszünk a tepsi hátoldalára és a tésztát ráhelyezzük. 180 °C-ra melegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A másik lapot is így sütjük ki. A krém készítés: A pudingporokat a liszttel, cukorral, 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzákeverve a többi tejet, majd sűrűre felfőzzük. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt. Hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük. A két lap közé töltjük a krémet. A tetejére felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, étolajjal és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!