Tészta:
- 6 evőkanál finomliszt
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 6 db tojás
- 6 evőkanál barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál olívaolaj
- 6 evőkanál víz
- csipetnyi só
Krém:
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 csomag habfixáló
- 20 g zselatinfix
Csokoládés réteg:
- 15 dkg étcsokoládé
- 7 dkg margarin
- 1 teáskanál olívaolaj
Csokoládémáz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál olívaolaj
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tészta hozzávalóiból egyben vagy felezve is süthetünk lapot (utóbbi esetben nem kell kettévágnunk, miután kihűlt). A lisztet szitáljuk át, majd keverjük hozzá a sütőport, a kakaóport és a sót. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a vizet. Keverjük hozzá a lisztes részt, majd öntsük a tepsibe, süssük kb. 10-12 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni. A krémet két részletben készítsük el. 2 dl habtejszínt verjünk fel, majd adjuk hozzá a porcukor, a vaníliás cukor, a habfixáló és a zselatinfix felét. Az egyik tésztalapot tegyük vissza a tepsibe (sütőpapírral együtt), kenjük rá a krémet, majd tegyük a hűtőbe 10-15 percre. Ezután készítsük el a csokoládés réteget. Az étcsokoládét olvasszuk össze a margarinnal és az olívaolajjal, hagyjuk kicsit hűlni, majd kenjük rá a hűtőből kivett süti krémjére. Ezután tegyük vissza a sütit a hűtőbe újabb 10-15 percre, illetve addig, amíg a csokis réteg kicsit megszilárdul. Ezután készítsük el a másik adag krémet, majd kenjük rá a megszilárdult csokis rétegre. Fedjük be a másik piskótalappal, és picit nyomkodjuk rá. A tetejére készítsük el a csokimázat ugyanúgy, ahogy a csokis rétegnél, olvasszuk össze a hozzávalókat, majd kenjük rá a csoki tetejére. Takarjuk le, és tegyük 2-3 órára, vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe.
Tóth Éva receptje.
Látogassátok meg a Sütivár oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!