Alap:
- 12 dkg puffasztott rizs
- 20 dkg olvasztott tejcsoki
Krém:
- 30 dkg mascarpone
- 30 dkg túró
- 7 dkg porcukor
- 20 dkg fehér csoki
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszínhab
- 7 g expressz zselatin
Tetejére:
- kókuszreszelék
- 1 tábla étcsoki
- kekszmorzsa
Az olvasztott csokival összekeverem a puffasztott rizst. 26 cm-es tortaforma aljára egyenletesen elosztom. 1 órára hűtőbe teszem. A túrót, mascarponét, a porcukorral és a vaníliás cukrot kikeverem. Megolvasztom a fehércsokit, majd belecsurgatom a masszába. A tejszínt felverem habbá a zselatin hozzáadásával. Óvatosan elkeverem a tejszínhabot a krémbe. Szépen elegyengetem az alap tetején. Hűtőben 3-4 órát állni hagyom. A tetejére megolvasztom az étcsokit 1 evőkanál olajjal, és ráöntöm.
Kókuszreszelékkel és kekszmorzsával díszítem.
Tóth Tamara receptje alapján elkészítette Mészáros Erika.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!