Tészta:
- 6 tojásfehérje (keményre felverve)
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál sima liszt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál étolaj
- 1/2 csomag sütőpor
- mogyorókrém
Sárga krém:
- 6 tojássárgája
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg cukor
- 1/2 l tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- vaníliaaroma vagy rumaroma
Csokikrém:
- 6 tojássárgája
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg cukor
- 1/2 l tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tábla olvasztott csoki
És még:
- rum
- háztartási keksz
- tejszín
A tészta hozzávalóit összekeverem, tepsibe rakom, a tetejét durvára vágott dióval megszórom, és így sütöm meg. Amikor megsült, olvasztott mogyorókrémmel még forrón megkenem.
A krém hozzávalóihoz a pudingot megfőzöm, kihűtöm és a porcukorral habosra kevert margarinnal összekeverem. Az így elkészült tésztát kétfelé osztom. A sárga krémbe vaníliaaromát vagy rumot teszek, a csokikrémbe olvasztott csokoládét.
A tészta tetejére a sárga krémet kenem, majd erre jön a rumba vagy tejbe megforgatott háztartási keksz, és rá a csokikrém. A sütemény tetejére a tejszínhab.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.