A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 kávéskanál szalalkáli
- 2 tojássárgája
- 4-5 evőkanál tejföl
Szükséges még:
- kakaópor a tészta feléhez
- lekvár
- darált, cukrozott dió
- olvasztott csokoládé, csokidara, porcukor a tetejére
A hozzávalókat összegyúrom, és a tésztát kétfelé osztom. Az egyik sárga, a másik kakaós lap lesz. Az egyiket kinyújtom nagy gáztepsi nagyságúra, és a tepsi aljára terítem. Megkenem lekvárral, és darált cukrozott dióval megszórom. A másik kinyújtott lapot ráteszem, és mehet az előmelegített sütőbe. 180°C-on megsütöm. Amikor meghűlt, olvasztott csokoládéval leöntöm, csokidarával megszórom, porcukorral meghintem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!