Az alaphoz:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 4 dl tej
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál sárgabarack lekvár
- 1 üveg rumaroma
A töltelékhez:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg kókuszreszelék
- 15-20 dkg porcukor
- 1 dl tejszín
- 1 dl kókuszlikőr
A tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
A tésztához az összetevőket begyúrjuk, a hűtőbe tesszük. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszt, tejszínt és a likőrt. Hagyjuk állni tíz percet. A tésztát kókuszreszelékkel bőven megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket kézzel elosztjuk a tésztán lenyomkodjuk. A tésztát óvatosan felcsavarjuk, megformázzuk és kókuszreszelékben meghempergetjük. Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!