- 4 csomag négyszögletes háztartási keksz
A kakaós krémhez:
- 5 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 4 evőkanák cukor
- 3 evőkanál kakaópor
A grízes-túrós krémhez:
- 5 dl tej
- 6 evőkanál búzadara
- 4 evőkanál cukor
- 13 dkg tehéntúró
A vaníliás krémhez:
- 5 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukor
- 2 tojássárgája
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A keksszel kirakjuk egy tepsi vagy egy tálca alját. Elkészítjük a kakaós krémet úgy, hogy minden hozzávalót összekeverünk és pudingszerűre felfőzzük. Óvatosan ráöntjük a forró krémet a kekszekre, és elsimítjuk. Mindjárt rá is rakosgatjuk a következő réteg kekszet.
Ezután megfőzzük a következő krémet, addig a keksz beleköt a kakaós krémbe, és már nem fog elcsúszni. A grízes krémhez a túró kivételével mindent összekavarunk és felfőzzük. Mikor készen van, belekeverjük a túrót is úgy melegen, majd rákenjük a kekszekre. Elsimítjuk és mindjárt kirakjuk a következő réteg keksszel.
Ezután készítjük el a vaníliás krémet úgy, hogy mindent összekavarunk és pudingszerűvé főzzük. Forrón ráöntjük a kekszekre, elsimítjuk, majd kirakjuk az utolsó sor kekszet is.
A mázhoz a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és bekenjük vele a kekszek tetejét. Hűtőben pihentetjük, és másnap elolvad a szánkban, annyira puha lesz.
Csongrádi Kata receptje.