- 1 nagy pohár (320 g) kefir vagy tejföl
- 1 pohár cukor
- 3 tojás
- negyed pohár olaj
- 2 pohár liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg meggybefőtt és/vagy ízlés szerint dió, mogyoró, csokoládé, kakaó, stb.
Mindent a kefir nagy poharával mérünk. A tojást habosra verjük a cukorral, majd szép sorban belekeverjük a többi hozzávalót is a meggy kivételével. A masszát kivajazott tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk a lecsöpögtetett meggyel és megsütjük. Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Én nem szoktam a tojást habosra keverni, beleöntök mindent egy tálba, kikavarom, aztán ebbe teszek kakaót vagy diót, esetleg mogyorót, ki mit szeret. Nekem tegnap csokis volt, most meg csak diós. Jó étvágyat kívánok! 🙂
Csenki Renáta receptje.