A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin
Az összeállításhoz:
- szükség esetén kevés tej
A töltelékhez:
- egy lap összetörve
- kb. 1,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 dl rum vagy ízlés szerint rumaroma
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 10 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- csipet só
- 1-2 evőkanál meggylé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt nagy méretű gáztepsiben 3 lapot sütünk egymás után. A töltelékhez egy lapot összetörünk, vaníliás cukorral elkevert tejben áztatjuk, majd krémesre keverjük a többi hozzávalóval. A tölteléket rásimítjuk az első lapra, majd befedjük a 2. lappal. A máz hozzávalóit vízgőz felett keményre verjük, majd a felső lapra simítjuk, vagy ízlés szerint ki is cifrázhatjuk. Előmelegített sütőbe tesszük egy kis időre száradni. Másnap szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!