Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 1 sütőpor
- kis tej
Krém:
- 1 tésztalap összemorzsolva
- 1/2 dl rum
- 1/2 pohár langyos tej
- 1 evőkanál lekvár
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 evőkanál kakaópor
Tetejére:
- 3 tojás fehérje
- 30 dkg cukor
- tortadara
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle.
A krémhez az egyik tésztalapot összemorzsoljuk és a rummal elkevert tejjel meglocsoljuk. A margarint a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a lekvárt, diót, kakaót. A két masszát összekeverjük és a 2 lap közé kenjük.
A tojásfehérjéket a cukorral, vízgőz felett kemény habbá verjük (kb. 5 perc) és a felső tésztalapra kenjük.
Pethes Judit receptje.