Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- kevés tejföl hozzáadásával tésztát gyúrunk
Töltelék:
- egy tésztalapot felmorzsálunk, és beáztatjuk
- 1 dl vaníliás tej és 1 dl rum keverékében
- áztatás után hozzáadunk 2 evőkanál baracklekvárt
- 2 evőkanál kakaóport
- 10 dkg vajat – és habosra kikavarjuk
Hab:
- 3 tojásfehérjét
- 25 dkg porcukorral gőz fölött kemény fényes habbá verünk
A tészta hozzávalóiból 3 lapot sütünk, szép világosra. Kettő közé elosztjuk a tölteléket, tetejére pedig felkenjük a habot. Amikor a hab felszíne megszilárdul (kb. 1 nap), lehet szeletelni.
Gulyás Istvánné receptje.