- 15 dkg keksz, ami könnyen törhető (nálam cukormentes linzertészta)
- 1-1 csomag vaníliás és csokoládés pudingpor
- összesen kb. 20 dkg porcukor (nálam xilit-eritritol-sztevia keverék)
- 1 liter habtejszín (nálam növényi natúr)
- kb. 5 dkg búzacsíra (a dióhoz hasonló az íze)
- 4-5 evőkanál meggylekvár (nálam diétás)
- kb. 5 dkg reszelt csokoládé a tetejére
A pudingokat külön-külön 3-3 dl tejben, 5-5 dkg cukorral (édesítővel) megfőzzük, és kevergetve kihűtjük. A kekszet amennyire lehet törjük össze, majd adjuk hozzá a búzacsírát és a lekvárt, ha szükséges 5 dkg cukrot is tehetünk bele, ez a lekvár édességétől függ, majd keverjük össze úgy, hogy ne álljon egybe, hanem inkább morzsásabb legyen. A habtejszínt verjük nagyon kemény habbá, ha natúr, akkor keverjünk bele 10 dkg porcukrot, vagy ki mit használ. A kihűlt pudingokat 1-2 evőkanál felvert tejszínnel fellazítjuk, majd 4-5 kanállal még keverünk hozzá.
Összeállítás:
A kekszes keveréket tegyük egy 25 × 35 cm-es jénai tálba, és lapogassuk bele. Kenjünk rá egy sor tejszínt, majd erre jön a csokoládés puding. Újból tejszínt kenünk rá, majd vaníliás puding, végül a maradék tejszínnel befedjük, és a reszelt csokoládéval megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Vinczéné Kata saját receptje.