A piskótatésztához:
- 10 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 evőkanál cukor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 7 evőkanál porcukor
- 6 + 2 dl tej
- 8 dl habtejszín
A díszítéshez:
- 10 dkg étcsokoládé
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojások sárgáját 8 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóporral elkeverjük. A maradék 2 kanál cukorral a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amint kész van, a felvert kemény habot óvatosan összeforgatjuk a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a kakaóporos lisztet. Az így elkészült piskótát egy közepes méretű kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük 180°C-on 10 percig, majd 150°C-on 30 percig. Ha kihűlt, három lapra vágjuk.
A krémhez a porcukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a 6 dl tejet és felforraljuk. Amíg felfő, a vaníliás pudingport a 2 dl tejjel elkeverjük. Ha felfőtt, a pudingos tejet hozzáöntjük, kevergetve besűrítjük, majd hűtjük. Közben a tejszínt felverjük, és a kihűlt karamellás pudingot hozzákeverjük. A tortát betöltjük, kívülről is bevontjuk a krémmel, majd olvasztott csokoládéval ízlés szerint díszítjük.
Czine Zsuzsanna receptje.