Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál méz
- 2 tojás
- pici tej
I. Krém:
- 1/2 l tej
- 2 dl víz
- 2 vanília ízű pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
II. Krém
- 6 evőkanál kristály cukor
- 1 dl víz
- 1/2 l Hulala tejszín
A lapok tetejére:
- 12 dkg porcukor
- 2 csomag karamella ízű pudingpor
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál forró víz
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk kettéosztjuk és kinyújtjuk. két lapot sütünk belőle. Nagyon gyorsan megsül. A tepsi mérete 30 x 35 cm. A vaníliás krémhez a pudingporokat a liszttel elkeverjük, majd a tejjel és a vízzel megfőzzük. Amikor kihűlt a cukorral habosra kevert margarinnal összekeverjük. A karamellás krémhez a 6 csapott evőkanál kristálycukrot megpirítjuk, 1 dl meleg vízzel felengedjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt karamellt is hozzákeverjük. Az egyik lapra egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet. Erre megy a karamellás krém. A másik lappal befedjük. A tetejére a 12 dkg porcukrot a karamellás pudingporral és a két kanál forró vízzel, az étolajjal jól összekeverjük és a tészta tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük. Másnap lehet szeletelni. Amíg nem köt meg a tetején a más, bejelöljük késsel, így másnap könnyebben tudjuk szelni.
Bencsik Zoltánné receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!