Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 1 tojás
Karamell:
- 20 dkg cukor
- 1 dl tejszín
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- olvasztott csokoládé
A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukrokkal, a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és az egészet összegyúrjuk. A tésztát átlátszó fóliába csomagoljuk és 2 órán át hűtőben pihentetjük.
A karamellhez a cukrot egy lábasban világosra karamellizáljuk, majd hozzáöntjük az előzőleg felforrósított tejszínt és összeforraljuk. Végül belekeverjük a vajat.
A tésztából kb 25 g – os golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk kissé távolabb egymástól, majd egy karalábévájóval – vagy az ujjunkkal a közepébe mélyedést készítünk és 200 °C – ra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Megvárjuk még a linzer kihűl és mindegyik közepébe csurgatunk a karamellből, azután olvasztott csokoládéval díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!