A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál vágott mogyoró
Az összeragasztáshoz:
- 20 dkg baracklekvár
A lisztet, a cukrokat, a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a vajat. Összegyúrjuk, ha nem állna össze 1 evőkanál tejfölt adjunk hozzá. A tésztát elfelezzük, egyik rész marad világos, a másik részbe tesszük a fahéjat és a kakaóport. Jól összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 1 órára piheni. 2 mm-re szaggatjuk tetszőleges formákkal. A tésztákat elfeleztem. A kakaós tészta egyik részét telt formákra szaggattam. A másik felét kisebb formával szúrtam ki. Erre került a vágott mogyoró. A fehér tésztát is elfeleztem, fele telt, másik része lyukas. A kakaós tészta tetejét egy kenőtollal lekenjük vékonyan tejjel és szórunk rá aprított mogyorót. 180 °C-ra melegített sütőben, sütőpapírral fedett tepsikre rakosgatjuk és 7-8 perc alatt kisütjük. 4 tepsi linzer lett. Egyik résznél a világos telt, rá baracklekvár, majd a kakaós mogyorós karikával fedtem be. Utána a másik adagnál fordítva, itt meggy lekvár került a két linzer közé.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!