Tészta:
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál tej
- 20 dkg porcukor ( eredetiben 30 dkg van írva)
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 egész tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A mézet, tejet, margarint vagy a vajat, porcukrot, szódabikarbónát gőz fölött megolvasztjuk, összedolgozzuk. A lisztbe elkeverjük a kakaóport, melyhez hozzáadjuk a masszát és az egész tojásokat. A tésztát négy részre osztjuk, kinyújtjuk és 180 °C-on megsütjük egy 30 x 35 centiméteres tepsiben.
Krém:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg porcukor
A tejben felfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A margarint vagy a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt darához keverjük.
Csokimáz:
- 15 dkg margarin / vaj
- 1 evőkanál tej
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
A margarint vagy a vajat a tejjel, porcukorral felmelegítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kakaóport és simára keverjük.
Töltelék:
- sárgabarack lekvár
A kihűlt lapokat a következőképpen töltjük meg:
Első lapra a krém felét rákenjük, rátesszük a második lapot. Erre sárgabaracklekvárt kenünk, majd a harmadik lapot, melyre a krém másik felét kenjük. A negyedik lappal befedjük és a csokimázzal zárjuk le a tésztát.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük és szeleteljük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!