Tavasz idéző könnyed túrótorta, ráadásul sütést sem igényel és a váratlanul betoppanó vendégeknek gyorsan összeállítható. A citromos joghurt helyett megteszi a natúr is, de akkor plusz 1 citrom levével és héjával ízesítsük.
Kekszes alap:
- 20 dkg csokoládédarabos Digestive keksz, vagy 18 dkg zabkeksz
- 2 dkg kakaópor
- 7 dkg olvasztott vaj
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- kb 3 – 4 evőkanál porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 lime reszelt héja és kifacsart leve
- 2 doboz Danone Oikos citromos túrótorta ízű joghurt ( 250 g )
- 15 g étkezési zselatin
Díszítés:
- szórócukor
- citromkarika
A kekszes alaphoz morzsásra aprítjuk a kekszet és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kb 20 – 22 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. A joghurtban elkeverjük a zselatint és hagyjuk megduzzadni. A túrót villával alaposan összetörjük, majd ízesítjük, porcukorral, citromlével és a citrom lereszelt héjával. A joghurtot alacsony lángon addig melegítjük amíg a zselatin feloldódik, majd a túróhoz keverjük. A masszát a kekszes alapra simítjuk és hűtőben pár órán át dermesztjük. Baloghné Kele Judit receptje. Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!