Piskóta:
- 5 tojás
- 180 g cukor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 130 g liszt
- 5 g sütőpor
- 30 g kakaó
- 50 g vaj
Krém:
- 400 g barack joghurt
- 400 g habtejszín (33%-35%)
- 850 g őszibarack befőtt
- 15 g zselatin
- 40 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A sütőt előmelegitjük 180 °C-ra. A piskóta készítésén kicsit változtattam. A tojásokat, cukrot, csip. sót, vaníliás cukrot habosra kevertem (robotgéppel vagy mixerrel), addig hogy megduplázódjon. A lisztet elkevertem a sütőporral, kakaóval, átszitáltam és óvatosan hozzáadagoltam a felvert tojásokhoz. A vajat megolvasztottam és hozzá adtam a masszánkhoz. Sütés kb. 35-40 perc. Pihentetés, kb. 4-5 óra. Krém: leszűrtem a barackokat. A barackbefőtt levéből elvettem 150 ml és bele áztattam a zselatint. A habtejszínt, porcukrot, vaníliás cukrot kemény habbá vertem. A zselatint mikróba felmelegítettem (30 másodperc), beleöntöttem a joghurtba és jól kikevertem. Ide, adagolva, hozzá kevertem a habbá vert tejszínt. Végül a kockákra vágot barackokat is belekavartam. Egy fél barackot meglehet hagyni díszítésnek. A torta lapot 3 részre vágtam. Egy lapot elvágtam 12, háromszög formájú, vagy több részre. Egy tányér segítségével egy masik lapot körbevágtam. Összeállítás: A tortaformába bele teszek egy egész lapot. Átitatom a barackbefőtt levével, ráteszem a kivágott lap külső karikáját. A tortaforma oldalait kirakom a háromszögre kivágott piskótával, krémezem( a krém felével ). Bele helyezem a kisseb körre vágott lapot, és erre jön a krém másik fele. Ráhajtogatom a háromszögeket, közepébe díszítés. Hűtő kb. 3-4 óra.
Oszuszki Erika receptje. Erika
oldalán még nagyon sok finomság receptjét találjátok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!