- 37 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- késhegynyi szódabikarbóna
Az összeállításhoz:
- tejföl
A tésztalap megkenéséhez :
- 4-5 evőkanál baracklekvár
Barna tésztához:
- 7, 5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1, 5 dl tej
- 19 dkg finomliszt
A mázhoz:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 tk citromlé
A fehér tészta hozzávalóiból annyi tejföllel tésztát gyúrunk, hogy jól nyújtható legyen. (Nálam 150 gramm kellett hozzá). 3/4 részét kinyújtjuk, és 24×39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük lekvárral. Félretesszük. A barna tészta hozzávalóiból kavart tésztát készítünk, majd a lekvárral megkent lapra öntjük. A megmaradt porhanyós tésztából ujjnyi rudakat sodrunk, és a kavart tésztába helyezzük hosszában szép sorjában, egyenletesen, majd 200 °C-ra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt a tojásfehérjéből, a cukorral, citromlével kemény habot verünk, és a kisült, még meleg tésztára kenjük.Tepsiben hagyjuk kihűlni. A hab száradása után szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!