- 40 dkg porcukor
- 40 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 1 stampedli rum
- 3 egész tojás
- fél csomag sütőpor
- tortabevonó
- 20 dkg dióbél
- 4 evőkanál magozott meggy
- 10 dkg mazsola
20 dkg porcukrot, 20 dkg margarint, 3 egész tojást, fél csomag sütőport jól kikeverünk, 35 dkg lisztet adunk hozzá, kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük, takarék lángon sütjük. Ha kihűlt harmad részét levágjuk. 20 dkg porcukrot, 20 dkg margarint, 2 kanál kakaót, 1 stampedli rumot habosra keverünk. Hozzáadunk 20 dkg durvára tört dióbelet, 4 evőkanál magozott meggyet (a levét is), 10 dkg mazsolát és az összemorzsolt kétharmad rész tésztát. Jól összedolgozzuk. A megmaradt egyharmad rész tésztát megkenjük savanykás lekvárral, rásimítjuk a tölteléket. 10 dkg tortabevonó csokoládét, 2 evőkanál étolajjal gőz felett felolvasztunk, ezzel vonjuk be a süteményt.
Finom, kiadós, sokáig eláll.
Gobo receptje.