Tészta:
- 25 dkg margarin
- 4 db tojás
- 20 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 20 evőkanál tej +1
- 20 evőkanál liszt
- 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
- magvalt meggy
Meggyréteg:
- 60 dkg magvalt meggy
- 4 dl meggylé
- 4 evőkanál étkezési keményítő
Meggykrém:
- 2 csomag eperízű pudingpor
- 10 dkg kristálycukor
- 2, 5 dl tej
- 2, 5 dl meggylé
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- csokimáz
A margarint a tojásokkal és a kristálycukorral jól kikavarjuk. Hozzádajuk a sütőrport, a tejet és a lisztet. A felét egy 25×36 cm-es tepsibe öntjük, aa másik felébe belekeverjük a kakaót, a tejet (1 evőkanál). Rákenjük a sárga lapra. Magvalt meggyel megszórjuk, kisség belenyomkodjuk. Nem kell az aljáig nyomkodni, mert lesüllyed. 180°C-on, alsó-felső (nem légkeveréses) sütőben, 25 percig (tűpróbáig) sütjük. Még forrón kiborítjuk, hűtjük. A meggyréteghez a meggylevet feltesszük forrni. Közben 1 dl meggylében elkeverjük a keményítőt. Ha forr a meggylé, beletesszük a magvalt meggyet, cukorral ízesítjük, ha kell. A keményítős meggylét beleöntjük és sűrűre főzzük. Kisség kihűtjük, majd melegen rákenjük a kihűlt tésztára. Kihűtjük. A meggyrkémhez a pudingokat a cukorral és a tejjel, valamint a meggylével sűrűre főzzük. Kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk és apránként a pudinghoz adjuk, keverúgéppel. Közepes fokozaton keverjük, ne csapódjon ki. Rákenjük a kihűlt meggyes rétegre, ami már megdermedt. A tetejére csokimázat öntünk.
Czimmerman Jánosné receptje.