Tészta:
- 35 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor nélküli kakaó
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Krém :
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3 tojássárga
- 3 csomag vaníliás cukor
Valamint:
- rum
- fekete kávé
- babapiskóta
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd kétfelé vesszük és lemezen, vagy tepsi hátán megsütjük. A krémhez a három tojás sárgáját és a pudingport elkeverjük kevés tejjel, a maradék tejet feltesszük melegedni. Amikor forr, beleöntjük a pudingot és sűrűre főzzük. A tűzről levéve, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukor felét. A margarint kihabosítjuk, és a maradék cukorral összekeverjük, majd a kihűlt pudinghoz hozzáadjuk. két adag fekete kávéhoz öntünk egy kis rumot, és ebbe beleforgatjuk a babapiskótát.
A sütemény összeállítása: lap-krém fele-kávéba forgatott babapiskóta-krém másik fele-második lap
A tetejét csokoládéval vonjuk be.
Farkas Erika receptje.