Tészta:
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 12, 5 dkg vaj
- 18 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- fél tasak sütőpor
- 2, 5 dl kefir
Krém:
- 3 dl tej
- 12, 5 dkg búzadara
- 1 üveg zöld mandulaaroma ( 30 ml )
- 15 dkg vaj
- 13 dkg porcukor
Teteje:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
- kókuszreszelék
A tésztához, habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással, hozzá adjuk a kefírt és a sütőporos, kakaós lisztet. A tésztát egy körülbelül 20 x 30 cm – es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített, 180 °C – on kb 25 perc alatt megsütjük. A darát megfőzzük tejben és még forrón hozzá keverjük az aromát. Hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a cukorral majd simára keverjük a kihűlt grízzel és rásimítjuk a tésztára. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk elkeverjük benne az olajat és a krémre kenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!