- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin (szoba-hőmérsékletű)
- 1 db tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál sütőpor
Ragasztáshoz:
- sárgabarack lekvár
Díszítéshez:
- 1 db tojásfehérje
- 5 dkg porcukor
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival gyorsan összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőből elővett tésztát kissé átgyúrjuk, majd elfelezzük. Először az egyik tészta bucit egy lisztezett, sík felületen kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és linzerkiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz) a kiszaggatót tésztát és előmelegített sütőben 180°C-on, kb. 8-10 percig sütjük. (Vigyázzunk hamar megsül) Közben elkészítjük a habot: A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni, közben kanalanként, lassan hozzáadjuk a porcukrot. Addig verjük, míg szép fényes kemény habot nem kapunk. Ha megsült a tészta kivesszük hűlni és a másik tészta bucit ugyan úgy kinyújtjuk, kiszaggatjuk és beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Utána a kemény habot egy csillagcsőrös habzsákba töltjük és a nyers tészta tetejét habkarikával díszítjük, (A habkarika közepe üreges maradjon) majd megsütjük.A kisült, kihűlt tésztákat (egy sima és egy habkarikás) lekvárral összeragasztjuk, majd a habkarika közepét is megtöltjük lekvárral. Lezárható tetejű dobozban tároljuk. Minél tovább marad a dobozban, annál puhább lesz a sütemény.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!