Tészta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Hab:
- 4,5 dl epres joghurt
- 3 dl növényi tejszín
- pár csepp piros ételszínezék (el is maradhat)
- 6 evőkanál cukor
- 25 g zselatinpor
- 10 dkg darabolt eper
A tetejére:
- 25 dkg eper
- 1 csomag tortazselé
- 1,5 dl málnaszörp
- 1 dl víz
A tészta hozzávalóiból 26 cm-es kerek tortaformában kakaós piskótát sütünk, majd kihűtjük. A habhoz a zselatint 1,5 dl vízben kikeverjük és mikróban 30 másodpercig melegítjük. A joghurtot meglangyosítjuk, a zselatin felét belekeverjük, majd egy rövid időre hűtőbe tesszük. Felverjük a tejszínhabot, a zselatin másik felét hozzáadjuk, majd a joghurttal és a darabolt eperrel is összekeverjük.
Összeállítás:
A csatos tortaforma oldalát margarinnal jól kikenjük (ez azért kell, mert a megdermedt hab így könnyen elválik majd az oldalától). Az aljára tesszük a tésztát, ráöntjük a habot, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, kirakjuk az egész eperszemekkel, ráöntjük az elkészített zselét, majd 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Nagyon finom, könnyű, habos és üdítő a melegben!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.