![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/04/92148030_242185936934490_4827375848648605696_n.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/04/92176590_650286612220469_6704765401588301824_n.jpg)
Bögre: 2, 5 dl
Tepsi mérete: 24×34 cm
Tészta:
- 6 tojás
- 1, 5 csésze cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1, 5 csésze olaj
- 3 csésze liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 6 db alma
Krém:
- 2 csomag tejszín ízű/vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 4 evőkanál cukor vagy ízlés szerint
- 2 evőkanál cappuccinópor
- 250 g margarin
A tojást a cukorral és a vanília cukorral habosra keverjük. Felváltva adagoljuk hozzá a szódabikarbónával és kakaóporral átszitált lisztet és az olajat. Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk és fakanállal a masszába keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük. Sütőfüggő, tűpróbát végezzünk! Sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit /kb. 15 perc/ a tepsiben hűlni, majd rácsra borítva hűtsük ki teljesen. A krémhez a tejet a pudingporral, cukorral, cappuccinóporral sűrűre főzzük. Tűzről levéve folpackkal letakarva hagyjuk kihűlni. A margarint habosra kavarjuk, és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük. A kihűlt sütit visszatesszük a tepsibe vagy tálcára helyezzük, egyenletesen elkenjük a tetején a krémet, és a hűtőben dermesztjük. Csokireszelékkel díszítjük.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!