Piskóta:
- 8 tojás
- 160 g cukor
- 160 g liszt
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Krém:
- 900 g fagyasztott eper
- 450 g eper ízű extra dzsem
- cukor
- vaníliás cukor
- kevés víz
- 2, 5 zacskó Dr. Oetker express zselatin habfix
- 500 g mascarpone
- 500 g cukrozott habtejszín
A tészta hozzávalóiból egy 33 x 26 cm-es tepsiben, 180 °C-on, 20 perc alatt sütünk egy piskótát. A krémet előző nap készítjük el, de a habot a töltés napján (amikor a piskóta megsült, keverjük a krémbe. A krém dermedése, egy éjszakát igényel. A krémhez, az epret minimális vízben felolvasztjuk, ízesítjük, a kétféle cukorral. Összeturmixoljuk, megrottyantjuk a tűzön, és kis eperlét rászedve a zselatinporra, kikeverjük és hozzáadjuk az eperhez, melyhez előtte adagonként kanalazunk a lekvárból, hogy intenzívebb legyen az eper íz. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a kikevert mascarponét, lassú robot fokozaton egységessé keverjük, másnapig hűtőbe tesszük dermedni. Másnap, mikor elkészült a piskóta, ki is hűlt, a hűtőből kivesszük a megdermedt krémet és átkeverjük lassú fokozaton. A tejszín felvert habját hozzáadagoljuk. Rákanalazzuk a tésztára és díszítjük.
Bárdi Zsuzsanna receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!