- 2 tojás
- 16 dkg margarin
- 40 dkg kristálycukor
- 40 dkg gluténmentes Emese süteménypor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál tejföl
- sütőpor
A tojásokat a margarinnal és a cukorral habosra keverem. Apránként hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, tejet és a tejfölt. Finom krémes állagú lesz a tészta. Megkenem margarinnal a közepes méretű tepsit, megszórom kevés liszttel majd beleöntöm a tésztát. Gazdagon megszórom gyümölccsel, legfinomabb őszibarackkal, de eperrel, almával, banánnal, körtével is finom, csak apró kockákra kell elvágni. Hőlégkeveréses sütőben először 200°C-on sütöm kb. 20 percig, majd 150°C-on. Ha szépen barnul a teteje villával megnézem megsült-e a tészta. Ha kész még melegen megszórom fahéjas porcukorral.
Mivel gluténérzékeny vagyok, mindig kísérletezek. Így született ez a recept. Természetesen búzaliszttel is elkészíthető, de így sokkal lágyabb a tésztája. Jó étvágyat!
Jné Mariann receptje.