- 20 dkg cukor
- 8 tojássárgája
- 15 dkg margarin
- 3 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 liter tej
- 8 tojásfehérje
- 9 evőkanál liszt
A cukrot a vaníliás cukorral és a tojássárgájával, a margarinnal és a csipetnyi sóval jól kikeverjük. A tejjel csomómentesre keverjük a lisztet, vigyázva, hogy össze ne törjön, beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét, és a tojásos vajas masszához adjuk. Óvatosan összekeverjük, és margarinos-lisztezett tepsibe öntjük. (Híg, mint a madártej nem kell megijedni!) Tíz percig erős, majd fél óráig mérsékelt lángon sütjük. Kihűlés után szeleteljük. Ez az intelligens sütemény tudja, hogy alul és felül szilárdnak kell lennie, középen, pedig krémesnek. Nagyon finom!
Nemesné Kovács Mónika receptje.