Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 10 dkg margarin
- 5 dkg zsír
- 3 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 80 dkg reszelt alma
- 2 db narancs turmixolt húsa
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál fahéj
- 2 csomag vaníliás cukor
- darált keksz
Tetejére:
- 1 tojás sárgája
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrok és kétfelé osztom, kinyújtom és az egyiket zsírozott tepsibe teszem. Az almát a narancsot a citrom reszelt héjával összekeverem, majd jól kinyomkodom. Egy evőkanál fahéjat és vaníliás cukrot keverek hozzá. A tepsiben lévő tésztát megszórom darált keksszel és ráteszem az almás tölteléket és befedem a másik tésztával. A tetejét villával megszurkálom és lekenem a felvert tojás sárgájával. Előmelegített sütőben, légkeveréses sütőben 220 °C-on, körülbelül 30 percig sütöm.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!