A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 7 dkg sertészsír
- 1 tojás
- 5 evőkanál méz
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- tej
A krémhez:
- 6 evőkanál búzadara
- 1 liter tej
- 1 evőkanál cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- fél liter baracklekvár
A csokimázhoz:
- 3 evőkanál étolaj
- 12 dkg étcsokoládé
A lisztet a kristálycukorral, és a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk,összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk. Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk. A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre sütjük mind a négy lapot. Sütőpapírra borítva kihűtjük.Közben elkészítjük a krémet. A búzadarát a tejjel, és a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük. A puha vajat a porcukorral selymesre keverjük, majd a kihűlt darás masszához adjuk. Az alsó mézes lapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másodikat, erre tesszük a
lekvárt, majd újabb lap következik. Bekenjük a krém másik felével, és lezárjuk az utolsó lappal. Az olajat és a csokoládét enyhe tűzön összeolvasztjuk, és a süteményre kenjük. Szeletelés előtt 12 órát pihennie kell a tésztának, addigra átgyengül, és könnyen vágható lesz.
Szabókiné Jung Adrea készítette el az Ízörzők oldalán található recept alapján.